Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

A co to prostě udělat jinak - co kdyby každá státní příspěvková instituce musela povinně veškeré smlouvy, nikoliv registrovat, ale především zveřejňovat!!!!

Nedošlo by li k zveřejnění smlouvy, tak náhledu všem občanům tak by se smlouva stala neplatnou a neplynuli by z ní pro žádnou ze stran jakékoliv závazky.

Zveřejnění by mělo proběhnout těsně po výběrovém řízení ale měla by následovat měsíční moratorium na podpis kýmkoliv- mezitím vám 10 milionů šťouralů najde dost chyb a problémů k opravě.

Místo toho aby stát kontroloval umožněnte všem občanům veřejnou kontrolu všech smluv "veřejných institucí". To by byl nejlepší bič na korupci - nutnost aby stát předložil veškeré svou smlouvy lidem před jejich podpisem. (a mimochodme mělo by se to týkát i jakýchkoliv mezinárodních smuv před jejich podpisem - absolutně zveřejnit jejich plné znění)

1 0
možnosti
JC

Napsal jsem mnoho smluv.

Netuším, jak může jejich zveřejňování pomoci odstranit korupci.

Ale rozčiluje mne, že mnou zpracované smlouvy měly být zveřejňovány, aby je kdejaký hejhula mohl obšlehnout, aniž by mi za to zaplatil. Čím se pak budu živit?

0 0
možnosti
MP

Pokud na dotacích nezískáte 20 milionů, nemusíte mít přece z obšlehnutí smluv strach. Pokud ale na dotacích dostanete více než těch 20 milionů, není zase strach o Vaše živobytí.

1 0
možnosti
MP

Stát by skutečně neměl připomínat "beránku otřes se". A i když nejsem vaším příznivcem, karma. Touto problematikou  jsem se však nezabýval, neznám tedy argumenty proti. Napadá mě jen, zda to nepovede někde pouze k papírovému rozdělení na menší firmy, přijímající pak dotace po devatenácti milionech.

1 0
možnosti
JH

J69a70n 91H27a14n61á70k

22. 5. 2015 11:54

Vůbec nemám problém s tím, aby smlouvy zveřejňovali jakékoliv subjekty (vč. neziskovek apod.) napojených na státní dotace či příspěvky.

Nicméně Váš návrh, pane, zdá se není tím, jak jej prezentujete. Můžete tvrzení RS dostatečně vyvrátit? Nejedná se z Vaší strany jen o obstrukci "přestřeleným" (nepřijatelným/nekvalitním) návrhem?

http://www.rekonstrukcestatu.cz/cs/archiv-novinek/9411-poslanec-urban-vklada-minu-do-zakona-o-registr-smluv

1 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 935x
Poslanec ČSSD, předseda Podvýboru pro energetiku a místopředseda Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny, v letech 2003 až 2006 ministr průmyslu a obchodu.

Seznam rubrik