Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Prudce rostoucí inflace, která číhá za rohem, budiž též vašim programem.

2 0
možnosti
JL

Ten pravy promluvil. Snad si uvedomi, proc CSSD ztraci hlasy. Clanek presne popsal podle 'levicacke' brozury. Sam nikdy neokusil co je to byt podnikatelem (minimalne s jednym zamesnancem) a zde chce rozumovat. Chudat Sobotka. Ta vlajka CSSD, kterou musi nosit, se stava tezsi a tezsi.

2 0
možnosti
VH

"Pokud by stát výrazně zvýšil mzdy u svých zaměstnanců, jak velký by to mělo vliv na soukromou sféru?" Hmmm. A proč se neptáte jaký vliv to už v současnosti má a dále by mělo na rozpočtový deficit?

3 0
možnosti
VH

PS: Už jste někdy slyšel o jedné nesporné zákonitosti: Pokud nedůvodně rostou příjmy obyvatel (a je tedy nadbytek peněz), rostou i ceny. Výsledek: Politici mohou kecat o zvýšení platů, ale výsledek je prakticky roven nule.

3 0
možnosti
VH

Nejdřív by se ovšem musely zarazit projekty zhůvěřilé. Například dotace na lenost ve výši 8 tisíc Kč pro propuštěné horníky (rozumí se k odstupnému a pak podpoře v nezaměstnanosti). 8 tisíc (z našich daní) + cca 12 tisíc podpora je celkem 20 tisíc čistého. Odpovídá (u jednotlivce) 26 tisícům hrubého. Pročpak by potom hledali zaměstnání. Který zhůvěřilec mohl takovou zrůdnost vymyslet! Kteří darebáci odsouhlasit???

2 0
možnosti
MB

p. Urban, sděluji - jsme montovna, která docela dobře živí kde koho. Prvotní příčina je v Komunistech - na vyjímky stav NH v r. 1989 + následná čilá podpora ČSSD. Tedy průmyslové zóny - další výprodeje, daňové úlevy ... Výsledkem je absence českého kapitálu + další podrážení OSVČ + to zmiňované = odliv kapitálu je větší každoročně, než-li investice. Mizí zhruba 200 miliard - jak je ponechat doma ? ČSSD opět vymýšlí to opačné - Zvýšení korporátních daní - další odliv .... Atd. Vaše vize , ČSSD jsou ve století páry ! Vítejte v opozici - 12 - 15% zisku + 325 milionů Kč sekyra Lihového domu ! Jak chcete dávat Stát - do :-) pořádku ... !?

2 0
možnosti
ZJ

Doporučuji všem představitelům ČSSD a odborů, aby nám šli vzorek a jako úspěšní podnikatelé dorovnali platy svých zaměstnanců s platy v SRN.

Jinak to jsou pindy a platí:

Kudy chodil, tudy krad. Sociální demokrat.

4 0
možnosti
Foto

Tak ČNB se snaží rozpoutat inflaci a vláda ji v podstatě podporuje.

Pokud se Vám to povede jako kdysi v Německu, všichni budou brát miliardové platy.

0 0
možnosti
RK

Tento pán, stejně jako jeho oranžová armáda, zákony trhu vůbec nepochopil. Chce zvýšit platy státních zaměstnanců aby dal "přîklad" soukromé sféře. Zapomíná, že ta sokromá sféra je většinou v cizích rukou a nalákali ji sem nejvíc oranžoví na různé prebendy, předkládané na zlatém podnose. Jakmile se cizímu kapitálu nevyplatí zaměstnávat zdejší povětšinou zacvičené montážníky, sebere se a půjde jinam. Nám tady zůstanou dobře placení státní zaměstnanci, na které ale nebude mít kdo vydělávat. Osobně bych moc rád viděl soudruha Urbana, jak jsi jde v nadnárodní firmě žádat o vyšší plat, řekněme tak dvě třetiny německého platu. Asi by to byla hodně humorná scénka, ovšem ne pro pana Urbana.

1 0
možnosti

Uvolňování pracovních sil ... kdo je bude živit? - Stát?

0 1
možnosti
Foto

Ano, má to celé hlubší příčinu. Tou příčinou jste VY. Udělali jste z republiky montovnu, takže práci u nás najde i opice po týdenním zaškolení. A výše platů odráží přesně to, jaká kvalifikace je v montovnách nejsnáze uplatnitelná. Zadělali jste lidem na problém a teď jej chcete zase řešit? Vyřešíte ho nejsnáze tak, že se nebudete do trhu míchat. Že zrušíte nebo výrazně omezíte zákoník práce nebo z něj uděláte normu jen pro ty, kteří se ji dobrovolně budou chtít podřídit a ostatní si budou domlouvat pracovní vztahy svobodně dle svých schopností.

Ano přinese to další problémy ... cvičené opice se nebudou moci spoléhat na to, že vždycky najdou práci a že budou mít garantovanou nějakou vámi stanovenou mzdu. Mzda bude odrážet poptávku na trhu a bude lidi tlačit k tomu, aby jim na vlastní kvalifikaci zase záleželo pokud budou chtít vyšší plat.

Ale takový systém by lidem ukázal že parazity jako jste vy už nepotřebují a to se vám nehodí do krámu. A proto chcete vymejšlet další problémy a bulíkovat lidi pohádkami o tom jak následně tyto problémy vyřešíte. Stydět byste se měli.

6 1
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 935x
Poslanec ČSSD, předseda Podvýboru pro energetiku a místopředseda Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny, v letech 2003 až 2006 ministr průmyslu a obchodu.

Seznam rubrik