Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Máme tu dost lidí, kteří mají ruské vnímání. Klidně se budeme mít hůř, ale sami.

2 0
možnosti
JR

Vývoz do EU je závislý na pravidlech EU. proto i Švýcarsko, Norsko, atd. přijímají pravidla a standardy EU.

0 0
možnosti
JR

Takže si myslím, že vystoupení z EU by nepřišlo zase nic tak nového., že bysme si mohli dělat věci podle svého. Pokud ovšem nás EU nebude diskriminovat cly, atd.....

2 0
možnosti
JR

Tady je důležitá svoboda investic a volný obchod bez cel a jiných omezení. Ale EU třeba jako celek zavádí cla na dovoz třeba ocelářských výrobků z Číny, apod. Takže není úplně jasné, zda by nakonec volný trh zůstal. Západu můžeme vadit levnějšími výrobky a narušováním jejich zaměstnanosti.

1 0
možnosti

Pokud si dobře pamatuji, tak v EU jsme ještě vůbec nebyli a už tady byla hromada firem z ciziny. /hned po revoluci/ Jděte s tím strašením do háje, to když vystoupíme z EU vůbec neznamená, že tady zanikne zároveň i výroba

na západ. Ty jsou rádi, že na ně někdo dělá, protože za takové nízké mzdy by jim němec nedělal ani náhodou. A o nic jiného jim nejde, než jen o prachy. Naopak vystoupením z EU bychom konečně mohli dělat taky něco podle sebe a né jen pořád přikyvovat těm kravinám co EU vymýšlí.

11 1
možnosti
JR

Tak proč EU zavádí vysoká cla na dovoz oceli z číny?

0 0
možnosti
SB

Nepřestává mě fascinovat, kolik lidí si neustále myslí, že o takových věcech, jako je EU, rozhodují lidské touhy a lidská přání. V této naprosto chybné představě je formulován i tento páně Urbanův článek.

Realita je taková, že když něco přestane fungovat nebo když se něco přežije, tak to prostě padne a nic na tom nikdo nezmění.

Jestliže EU bud dělat podobné hlouposti, jako jsme tomu svědkem, tak se buď rozpadne, nebo se přemění v naprosto formální sdružení bez jakékoli důležitosti a jakéhokoli vlivu, jako byla Svatá říše římská v posledních asi tak 250 letech své existence, kdy plnila v podstatě jedinou funkci: ozdobu habsburských panovníků slovem "císař", avšak moc těchto panovníků vězela v tom, že byli vládci Čech, Rakouska a Uher, nikoli v tom, že měli ten formální císařský titul.

Evropskou unii pochovává realita dnešní doby. Nepochovávají ji lidé, kteří skandují "Pryč s EU". Ti pouze reagují na důsledky lenosti, neschopnosti a demagogie politiků.

6 0
možnosti
JZ

V článku je spousta dobrých postřehů, které nechtějí vidět pouze hlupáci. V zemích jako Rusko se kupní síla koncentruje mezi hrstku obyvatel. Ono totiž v Rusku bere 75 % obyvatel plat menší než v přepočtu 7000 Kč měsíčně a to fakt není žádné terno. To Indie, kde žije 200 milionů relativně bohatých lidí, je zajímavější.

2 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma. :-)R^

2 1
možnosti
ZB

Nestrašte.Po vystoupení z EU tady přece nastane ráj a blahobyt.Jsme přece ekonomická velmoc,která nepotřebuje být součástí silné ekonomické skupiny....;-)Okamura to má určitě promyšlený,stejně jako všechno co hlásá;-)

5 1
možnosti
EP

Nějaké argumenty asi opět nemáte..

0 0
možnosti
Foto

Jak my jsme vlastně do toho roku 2004 mohli vůbec existovat? Podle vyjádření hlupců jako je autor článku jsme snad v tom roce slezli ze stromů a začali škrtat sirkama místo křemenem.

Pane Urban a s vámi celá vaše strano .... přestaňte se tolik "starat" o lidi a bude jim bez vás mnohem lépe než s vámi.

29 2
možnosti
IB

Divil byste se co vsechno zahranicni banky hodnoti, kdyz maji nekomu pujcit penize, anebo pojistit ho proti kurzovemu riziku. Je opravdu velky rozdil v tom jestli jsme vychod, anebo de-fakto dalsi spolkova zeme(alespon ekonomicky). Taky muzete porovnat jake platy(a pozice) nabizi mistni lokalni zamestnavatele s tim kolik plati evropske firmy.

1 0
možnosti
MK

Ten Urban je správnej demgog. Na jedné straně má pravdu, že mnoho, možná i stovek tisíc lidí přijde o práci, tj. lidí přímo či nepřímo napojených na bruselský byrokraticko-represivní systém. Pro ně práce skutečně nebude , protože ji nikdo nebude potřebovat. Na druhé straně nevím, proč by s naším výstupem z EU měla padnout ta odvětví, která něco smysluplně produkují a potřebné a kvalitní výrobky či služby bude zájem i bez EU.

21 1
možnosti
JV

Zajem o ne v EU jiz nebude! Pac budou v dusledku cel, predrazeny!

0 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 935x
Poslanec ČSSD, předseda Podvýboru pro energetiku a místopředseda Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny, v letech 2003 až 2006 ministr průmyslu a obchodu.

Seznam rubrik